IUST EClinic
کلینیک برق ایران
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
 تست‌های عملکرد موفق رله سنکروسوئیچ برای خط انتقال بازگشت

برق‌دار کردن خط انتقال مشابه بانک خازنی سه فاز زمین شده است با این تفاوت که خط انتقال اثر متقابل بین فازی دارد. صرفنظر کردن از این پارامتر عدم موفقیت ابزار کلیدزنی کنترل شده را در برق‌دار کردن خط انتقال را به همراه خواهد داشت چرا که با برقدار کردن یک فاز، ولتاژی در فازهای دیگر القا می­شود که با فرض صفر بودن ولتاژ فازهای برقدار نشده متفاوت است. بر این اساس زمان مطلوب برای بسته شدن کنتاکت کلید در فازهای بی­برق زمان عبور از صفر ولتاژ مستقل خود نبوده و این زمان متناسب با ظرفیت خازنی فاز به فاز و ظرفیت خازنی فاز به زمین و توالی بسته شدن فاز بی­برق (دوم بسته شود یا سوم) جابجا می­شود.

دستگاه IEC4001-ZVC در ماژول خط انتقال، با دریافت اطلاعات نرخ کاهش استقامت عایقی فاصله بین دو کنتاکت (RDDS)، پراکندگی در زمان بسته شدن مکانیکی (3s)، زمان بسته شدن مکانیکی (Tmech)، ظرفیت خازنی فاز به فاز (Cpp) و ظرفیت خازنی فاز به زمین (Cpg) از طریق صفحه کلید دستگاه و دریافت فرمان بسته شدن کلید، مدت زمان لازم برای تاخیر در اعمال دستور بسته شدن به کلید را به گونه ای تعیین می کند که حداقل ولتاژ گذرا بر روی خط ایجاد شود.

این طرح که محصول قرارداد تحقیقاتی "طراحی و ساخت رله یونیورسال Zero Voltage Closing" با شرکت توانیر است، مبتنی بر ایده منتشر شده توسط اعضای کلینیک برق ایران ساخته شد و در دی ماه سال جاری در آزمایشگاه مرجع رله و حفاظت پژوهشگاه نیرو موفق به دریافت گواهی تایید تست عملکردی گردید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما از طریق ایمیل clinic@iust.ac.ir در ارتباط باشید.

تاريخ خبر:  1401/10/10